Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
67 éve halt meg dr. Vargha Gábor mecénás, ügyvéd, politikus...
2015.5.31 17:04:26dr. Vargha Gábor 1859. szeptember 13-án született Andrásfán. Régi nemesi családból származott, jogi tanulmányait Budapesten végezte , itt szerezte meg ügyvédi diplomáját is. Vas megyében rendkívü szerteágazó vállalkozás- és kultúraszervező tevékenységet folytat.

Vállalkozásszervező tevékenységeiből. Az 1890-es években alapított dohánygyár, óragyár és selyemgyár Szentgotthárdra telepítéséért Széll Kálmánnal együtt vállvetve harcoltak. Sikerült meggyőznie a kormányt, hogy Szombathely helyett ebben a városban kell a dohánygyárnak felépülnie. 1943. áprilisától a selyemgyár igazgatóságának tagja. A családi legendárium szerint a kaszagyár alapításában is közreműködött. 1891-ben megalapította a Gyanafalvai (ma: Jennersdorf – Ausztria -ma is működik) Takarékpénztárat, melynek ügyvédje lett. Később erről az állásásáról lemondott, és a Szentgotthárdi Takarékpénztár Rt-nek előbb ügyésze, majd 1909-ig elnöke lett. (A Szentgotthárdi Takarékpénztárat a nép egyszerűen „Vargha-banknak” nevezte.) A Szentgotthárdi Takarékpénztár 1871-ben alakult, később ebbe olvadt be a Szentgotthárdi Általános Takarékpénztár Rt. valamint a Rába-Lapincsvölgyi Takarékpénztár Rt. 

Kultúraszervező, illetve közéleti tevékenységeiből. Újjáalakította szentgotthárdi dalosegyesületet. Tíz éven át elnöke és parancsnoka volt a szentgotthárdi önkéntes tűzoltó-egyesületnek. Elnöke több járásbeli tűzoltó- és aggharcos-egyletnek, szentgotthárdi szépítő-egyesületnek, olvasó-egyesületnek, az adókivető bizottságnak. Szentgotthárdon kezdeményezte a főgimnázium létesítését. Megalapítója a Járási Kórházegyesületnek, melynek elnöke lett. Védnöke a magyarországi munkások rokkant- és nyugdíjegyesületének. A zirci apátság jogtanácsosa is volt. A Korcsolya- Kerékpár- és Torna Egylet elnökségi tagja és védnöke volt. Az ő magyarító tevékenységének köszönhető, hogy 1920-ban Szentgotthárd Magyarország része maradt, nem csatolták Ausztriához.

„1891-ben Szentgotthárdon a nagyközség képviselőtestületének kezdeményezésére „Gimnáziumi Bizottság” alakult azzal a céllal, hogy állami gimnázium felállítását szorgalmazzák a kormánynál. A bizottság elnöke Széll Kálmán, jegyzője dr. Vargha Gábor lett.”

Politikai tisztségeiből. Szentgotthárd képviselőtestületének tagja, illetve helyettes bírája. Vasvármegye törvényhatósági és közigazgatási bizottságának tagja. Vas megyében udvari tanácsos. Országgyűlési képviselő. Tagja az igazságügyi, a közjogi és a mentelmi bizottságnak. Az 1930-as évek végétől felsőházi tag volt. Széll Kálmán híve és pártjának városi elnöke volt.

1921. április 5.-én népes küldöttség élén dr. Vargha Gábor köszöntötte az eredménytelen tárgyalásai után Szombathelyről távozó IV. Károly királyt, kinek vonata rövid ideig Szentgotthárdon tartózkodott.

Egy idézet a 30-as évekből: „A jelentkező veszélyre hívta fel a figyelmet dr. Vargha Gábor a megyei Közigazgatási Bizottság 1937. március 10.-én megtartott ülésén. Szóvá tette, hogy a szentgotthárdi járás területén egyesek horogkeresztes jelvényeket hordanak, az épületek falára horogkeresztes plakátokat függesztenek ki.  Kérte az ügy kivizsgálását és szigorú megtorlást javasolt.

Az 1888-ban alapított ügyvédi iroda, melyben gyakran megfordult Széll Kálmán miniszterelnök is, ugyan bezárt a kommunista hatalomávétel előtt, gyökerein mégis újraindította a család rendszerváltáskor 1991-ben, ez az azóta is folyamatosan működő családi iroda képezte egyik fontos pillérét a 2010-ben megnyitott internetes topcegalapitas.hu site-nak. Amit dr. Vargha Gábor 1888-ban elkezdett, máig is él, a topcegalapitas.hu cégalapító, vállalkozásszervező tevékenysége az interneten is szövi elődjének álmait, immáron túl a 10.000. ügyfélen. 1888 óta eltelt 127 év, de dr. Vargha Gábor által képviselt lendület tovább él a Gross 1888 cégcsoport tevékenységén keresztül, ügyfeleink, és leendő ügyfeleink örömére, boldogulására.

Gross 1888 - vállalkozászervezés, cégalapítás, székhelyszolgáltatás évszázados tradíció


 

  Könyvelés, vállalkozásszervezés a fő profilunk és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, bt alapítás cégmódosítás, cágadásvétel, végelszámolás, cégmegszüntetés) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is már az eljárásokhoz. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése